به گزارش روابط عمومي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور، نصرتي در اين نشست در خصوص آخرين برنامه ريزي ها و اقدامات صورت گرفته در زمينه توسعه حمل و نقل عمومي در سال 1404 و 1405 گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی و همگانی کشور و در بخش توسعه مترو با حمایت وزیر محترم کشور، دولت با اختصاص ۳۰۳ میلیون دلار به منظور پیش پرداخت واگنهای متروي كلانشهرها موافقت نمود و این اعتبار برای مناطقی که فضای مهندسی آن آماده شده و نیازمند واگن مترو برای راهاندازی ایستگاههای جدید است، در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای نوسازی ناوگان اتوبوسراني شهري، مجوز انتشار ۳۰ همت اوراق مشارکت شهرداريها از بانك مركزي اخذ شد که تا انتهاي اسفندماه نهایی و نتايج آن در سال آتي محقق مي شود.
نصرتی در ادامه افزود: همچنین ۵۰۰ میلیون دلار نیز منابع مالی برای خرید اتوبوس مصوب که حدود یک سوم آن وصول شده و در منابع ارزی سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور قرار دارد؛ برای دو سوم باقیمانده تلاشهای زیادی صورت گرفت و امیدواریم که تا پایان سال با کمک نمایندگان مجلس، سازمان برنامه و بودجه و شرکت نفت محقق شود و نتایج این اقدامات را امیدواریم در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ شاهد باشیم.
نصرتی اضافه كرد: تعدادی اتوبوس و ون نيز خریداری شده که امیدواریم تا سه ماه آینده به تسویه حساب نهایی برسیم.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزير همچنين در زمينه برنامهریزی برای تجهیز کامل کلانشهرها به دوربینهای کنترل سرعت کشور گفت: از ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی استفاده می کنیم که منابع خرید دوربین های نظارتی و دوربین های کنترل سرعت بازگردد.
نصرتی خاطرنشان کرد: از حدود ۲۰ هزار نفر کشته تصادفات در سال، ۲۵ درصد کشته ها معادل پنج هزار نفر مربوط به تصادفات درون شهری است. تجهیز شهرها به امکانات، حتما تاثیرگذار است و برای این موضوع برنامه ریزی کردیم.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال ۱۴۰۴ با تامین مالی و ابلاغ شاهد باشیم که کلانشهرها، تجهیزات کامل داشته باشند.
نصرتی همچنين در پاسخ به پرسشي در زمينه تاکسی های برقی گفت: سازمان برنامه و بودجه برای خرید ۶ هزار تاکسی برقی در ۹ کلانشهر ورود پیدا کرده که ابلاغ آن انجام شده است، براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، بخشی از هزینه خرید تاکسی برقی به عنوان تسهیلات داده میشود و سازمان برنامه برای عبور از نگرانی ماده ۱۲ که آیا عملیاتی می شود یا خیر، در کنار ماده ۱۲ دو بانک عامل و ضمانتی مهیا کرده است که اگر ماده ۱۲ موفق نبود این بانکها راهگشا باشند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزير کشور همچنين در پاسخ به سوالي در زمينه رعايت استانداردهاي مناسب سازي براي معلولان و سالمندان و ... در ايستگاههاي متروي تهران گفت: در چند سال گذشته یکی از ارکان صدور پایان کار بناها، رعایت مناسب سازی است و تغییرات خوبی در این زمینه به وجود آمده است. در تهران ۱۵۹ ایستگاه مترو داریم که یک سوم آنها شرایط مناسب سازی ندارند و این مساله در دستور کار بوده و ابلاغی به معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران صورت گرفته و امیدواریم این ایرادات برطرف شود و وضعيت فعلي به روز رساني شود.
وی افزود: همچنین اتوبوسهایی که توليد و خریداری می شوند، مطابق موارد ابلاغي داراي استانداردها و شرايط مناسب سازی است.
نصرتي همچنين تفاهمنامه امضا شده ميان پلیس راهور فراجا و معاونت عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزارت کشور در حوزه حمل و نقل درون شهری را از دیگر دستاوردهای این معاونت در شش ماه گذشته دانست و تصريح كرد: در اين راستا همكاري مديريت شهري با پلیس راهور فراجا براي كاهش تصادفات درون شهري در دستور كار قرار گرفته است.
وي افزود: از سال ۱۳۹۱ تفاهم نامه ای بین پلیس راهور و وزارت کشور برقرار بود که با نتایج مثبت آن تفاهمنامه دیگری در حوزه درون شهری منعقد شد؛ با توجه به این که حدود ۲۵ درصد از آمار تلفات تصادفات رانندگی مربوط به تصادفات درون شهری است؛ انضباط بخشی در این موضوع میتواند بسیار مهم باشد.