۱۴۰۰/۱۰/۰۷

سنندج هفتمین پایتخت کتاب ایران شد

در آیین معرفی پایتخت کتاب، سنندج به‌عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران و شهرهای اوز، سمنان، بم و نجف‌آباد به‌عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دیهرای های کشور، در این آیین سنندج به دلیل استمرار در اجرای مناسب برنامه های سال های گذشته، راه اندازی پویش های مختلف در جهت ترویج کتاب خوانی، استفاده از ظرفیت های فرهنگی و ایده های خلاقانه و تلاش در حوزه ترویج کتابخوانی و توسعه کتابفروشی ها عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داد.
 
همچنین شهرهای اِوَز (استان فارس)، بم (کرمان)، سمنان (سمنان) و نجف آباد (اصفهان) به دلیل برنامه های مشارکتی و مردمی در امر ترویج کتابخوانی، مشارکت نهادهای شهری در انتخاب پایتخت کتاب، فعالیت مستمر در فضای مجازی، توجه به حوزه کودک و نوجوان به عنوان شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران اعلام شدند.

در این آئین شهرهای ذکر شده، لوح تقدیر وزرای کشور و فرهنگ ارشاد اسلامی به علاوه 200 میلیون ریال جایزه نقدی، حواله 100 میلیون ریالی کتاب، تسهیلات تأسیس، نوسازی و تجهیز کتابفروشی‌ها و مراکز توزیع کتاب و حمایت از طرح‌های برگزیده ترویج کتابخوانی را دریافت کردند.

«پایتخت کتاب ایران» عنوانی است که هر سال به یک شهر اعطا می‌شود که بر اساس نظر هیات داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتابخوانی ارائه کرده باشد. این طرح، با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی ازجمله سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی و دیگر نهادها و سازمان‌های فعال و علاقمند در این زمینه اجرا می‌شود.

ازجمله اهداف طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران می‌توان به کمک به توسعه پایدار، فرهنگی و اجتماع‌محور شهرها، انسجام‌بخشی به فعالیت‌های فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های محلی و بومی برای ترویج کتابخوانی و همچنین تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده در سطوح منطقه‌ای و محلی اشاره نمود.

در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷)، یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته‌ بودند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند. شهر شیراز از آغاز فروردین ۱۳۹۹ تا آذرماه ۱۴۰۰ عنوان پایتختی کتاب را در اختیار داشت.

 با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، ۱۹۱ شهر متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند نمودن فعالیت‌های کتاب‌خوانی و ارسال آثار خود نمودند که نسبت به دوره گذشته ۱۱ درصد بیشتر در این برنامه حضور داشتند. در این دوره استان‌های کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استان‌های البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت کننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند.

شهرهای راه‌یافته به مرحله نیمه‌نهایی هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران عبارت بودند از:
استان آذربایجان شرقی، تبریز
آذربایجان غربی، ارومیه
استان اصفهان، شهرضا، نجف‌آباد
استان البرز، کرج
استان بوشهر، گناوه
استان خراسان رضوی، سبزوار
استان خراسان جنوبی، سربیشه،  نهبندان
استان خراسان شمالی، بجنورد، شیروان
استان خوزستان، دزفول
استان زنجان، خدابنده، خرم دره
استان سمنان، سمنان
استان سیستان و بلوچستان، سراوان، خاش
استان فارس، اوز، صدرا
استان کردستان سنندج
استان کرمان، کرمان، رفسنجان، بم
استان کرمان جنوب، منوجان
استان کرمانشاه، کرمانشاه
 استان گیلان، فومن
استان لرستان، خرم‌آباد
استان مازندران، آمل، نکا، بهشهر
استان هرمزگان، بندرعباس، بندرلنگه
استان همدان، ملایر، همدان
استان یزد، تفت
 منطقه آزاد چابهار، چابهار
 
 
 


بازدید : ۴۲۶
پرینت خبر :

لینک خبر : http://imo.org.ir/RContent/I77RBE-سنندج-هفتمین-پایتخت-کتاب-ایران-شد.aspx
مطالب مرتبط با این موضوع :
نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   PleaseSendVote
کد امنیتی را وارد کنید

ساختمان مرکزی :
نشانی: تهران - خیابان کارگر شمالی - بالاتر از بلوار کشاورز - پلاک 1184
کد پستی :
1418733516
ساختمان مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی:
نشانی: تهران - میدان ولیعصر(عج) - بلوار کشاورز - ابتدای خیابان نادری - پلاک 17
کد پستی :
1416633661